fbpx Outstream Laboratory

bio

Outstream Laboratory® on June 26, 2019

Είμαι ο Νίκος Σαχπεκίδης, Καρδιοχειρουργός.

Γεννήθηκα από γονείς μετανάστες στην Σουηδία, ενώ μετεκπαίδευτηκα και εργάστηκα ως καρδιοχειρουργός στις ΗΠΑ.

Το 2015, από αγάπη για την Ελλάδα και τον τόπο μου, το Κιλκίς, επέστρεψα μόνιμα στην πατρίδα με την σύζυγο και τα δύο μας παιδιά.

Θέλω και μπορώ να προσφέρω στον τόπο, η εμπειρία μου από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και την Αμερική πιστεύω πως μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο, καθώς είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως μπορούμε να έχουμε την κοινωνία, το κράτος, τις υπηρεσίες, την οργάνωση, την ζωή που μας αξίζει!

Με ένα σύγχρονο, οργανωμένο κράτος οριστικά απαλλαγμένο από τις “δυσκολίες” του παρελθόντος, με δημόσιες υπηρεσίες πραγματικά στην υπηρεσία του πολίτη, από όπου θα βγαίνει υπερήφανος για αυτές και όχι καταταλαιπωρημένος, γεμάτος απογοήτευση.

Με πλήρη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου ο πολίτης θα μπορεί ηλεκτρονικά, χωρίς καμία επίσκεψη σε καμία υπηρεσία, να έχει τα δικαιολογητικά που χρειάζεται.

Με την ανάπτυξη του Κιλκίς πρώτη στην καθημερινή μου ατζέντα, τις ανάγκες των ανθρώπων του, την πλήρη εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων για την Αγροτοκτηνοτροφική Ανάπτυξη και την Αγορά του, την Υγεία, την Παιδεία, τον Εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου, των σχολείων, τα ισχυρότατα κίνητρα για την επιστροφή των νέων στα χωριά τους και την πόλη που γεννήθηκαν, τα χωριά και την πόλη του Κιλκίς!

Με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Γιατί ως  παιδί μεταναστών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Σουηδία, μια χώρα παγκόσμιο πρότυπο οργάνωσης, υπηρεσιών, κοινωνικού κράτους, βοήθειας στις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, και γνωρίζω πως να εφαρμοστούν στην χώρα μου και τον τόπο μου, το Κιλκίς,  αυτά τα υψηλά Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Γιατί είδα πόσο πλήγωσε αυτήν την χώρα η ακατάσχετη υπερφορολόγηση, το κυριολεκτικό ξεζούμισμα της μεσαίας τάξης, ο κρατισμός, που το μόνο που έφερε είναι η οπισθοδρόμηση.

Γιατί πιστεύω πως οι πολίτες της Ελλάδας αξίζουν καλύτερη ζωή από το να αγωνιούν καθημερινά για τα βασικά της επιβίωσης, το εάν θα μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους, τον ΦΠΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές.

Γιατί κουράστηκα να βλέπω γύρω μου να απλώνεται η μιζέρια-και γνωρίζω από πρώτο χέρι, από την ζωή μου στην Αμερική, την Ευρώπη και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού πως τα πράγματα μπορούν να είναι αλλιώς!

Έτσι, ώς  ενεργός, συνειδητός πολίτης, αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου βήμα στον πολιτικό στίβο αυτής της πολύπαθης χώρας, για να προσφέρω εαυτόν, γνώσεις και την μεγάλη ευρωπαϊκή μου εμπειρία ώστε να γίνουν όντως, αλλιώς. 

 

Μάχομαι:

για ένα σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Κιλκίς, με τους νέους του και τους μετανάστες του εξωτερικού να επιστρέφουν, όπου η αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του να είναι από τις μεγαλύτερες (εάν όχι η μεγαλύτερη) σε ρυθμούς, από όλους τους Νομούς της Ελλάδας. 

Όπου η αγορά του να ευδοκιμεί πραγματικά, σε όλους τους κλάδους, σε όλα τα επίπεδα.

Όπου ο νέος και η νέα, θα μπορούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση με την βεβαιότητα πως το κράτος θα σταθεί δίπλα του πραγματικός βοηθός, όπου η ανεργία στον Νομό θα βρεθεί γοργά σε δραστική μείωση.

Όπου στον Νομό Κιλκίς, οι δομές της υγείας, της παιδείας, της άθλησης, της κοινωνικής προστασίας, της ασφάλειας, του πολιτισμού, το σύνολο του οδικού δικτύου -και όχι μερικά επικοινωνιακά έργα και μόνον- των δημοσίων υπηρεσιών, της απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων θα βρεθούν σε πρωτοφανή για την χώρα επίπεδα.

 

Πρώτα μέτρα:

  • Μείωση στο 24% από 40% που βρίσκεται σήμερα, της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις
  • Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα στο 9% από 22% που είναι σήμερα
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20%
  • Αύξηση του ορίου υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 από τις 10.000 που είναι σήμερα, δίνοντας πραγματική ανάσα στις νέες μικρές επιχειρήσεις & καταστήματα!

 

Ζητώ την ψήφο σας:

  • Γιατί ανήκω στην γενιά των εντελώς νέων πολιτικών, με σπουδές, ζωή και πολύχρονη εργασία στο εξωτερικό από όπου μπορώ να μεταφέρω όλη μου την εμπειρία.
  • Γιατί το Κιλκίς αξίζει να αποκτήσει ευρωπαϊκή προοπτική.
  • Γιατί γνωρίζω από το επάγγελμά μου ως καρδιοχειρουργός το πόσο μεγάλη προσπάθεια απαιτείται ώστε να πετύχει κάποιος ακόμη και το παραμικρό βήμα βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.
  • Γιατί επέλεξα την ιατρική, ως ένα από τα ευγενέστερα επαγγέλματα, καθώς θεωρώ καθήκον μου το νοιάξιμο και την αγάπη προς τον διπλανό μου, τον συντοπίτη μου, τον συμπολίτη μου.
  • Γιατί επέλεξα να ασχοληθώ με την πολιτική όχι από φιλοδοξία, αλλά από ξεκάθαρη πρόθεση για το κοινό καλό και τον καταταλαιπωρημένο τόπο μου.

 

 

 

 

 

Scroll Up