Quantcast
H Transifex που «γεννήθηκε» στην Πάτρα εξαγοράστηκε από το αμερικανικό fund PARC Partners | Outstream Laboratory®
Insights, Announcements & Events

H Transifex που «γεννήθηκε» στην Πάτρα εξαγοράστηκε από το αμερικανικό fund PARC Partners

Outstream Laboratory® on April 14, 2022

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι μια ελληνική startup που γεννήθηκε στην Πάτρα, αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του software localization παγκοσμίως», δήλωσε ο ιδρυτής της Transifex, Δημήτρης Γλέζος

Την εξαγορά της από την PARC Partners ανακοίνωσε σήμερα η Transifex, κορυφαίος πάροχος λύσεων λογισμικού στο continuous localization (συνεχή μετάφραση προϊόντων). Η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2009, εδρεύει σήμερα στην Αθήνα και διατηρεί γραφεία στη Silicon Valley από το 2014, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα επιταχύνει μέσω της εξαγοράς την ανάπτυξη της με επιπλέον κεφάλαια και πόρους.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, οι Chris Reese και Tony Pilnik διαδέχονται τον ιδρυτή Δημήτρη Γλέζο, ο οποίος παραμένει στην εταιρεία ως advisor.

Ο ιδρυτής της Transifex σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το γεγονός ότι μια ελληνική startup που γεννήθηκε στην Πάτρα, αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο του software localization παγκοσμίως. Η κίνηση αυτή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για όλους εμάς στην ομάδα της Transifex και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τον ευρύτερο κλάδο του localization.

Η εταιρεία αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και πέτυχε ανάπτυξη 35% τον τελευταίο χρόνο, με τη ζήτηση να επιταχύνεται, καθώς οι επιχειρήσεις επενδύουν όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο και γίνονται πιο πολύγλωσσες.

Κατά τη διάρκεια των 12 ετών μας, συνεργαστήκαμε με περισσότερες από 1.400 κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας σε περισσότερες από 70 χώρες και δημιουργήσαμε μια ομάδα 55 ατόμων που “τρέχει” μία από τις καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα και την κορυφαία πλατφόρμα localization παγκοσμίως. Είμαι σίγουρος ότι τα φιλόδοξα αναπτυξιακά πλάνα και το στρατηγικό όραμα του Chris και του Tony θα συνεχίσουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη και τις κατονομίες της εταιρείας για πολλά ακόμη χρόνια».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Transifex ιδρύθηκε ως απάντηση στις αναδυόμενες αλλαγές γύρω από την ανάπτυξη λογισμικού και τη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου που είναι πλέον πανταχού παρούσες. Κάθε εταιρεία γνωρίζει ότι οι συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο με πελάτες στη γλώσσα τους δημιουργούν ισχυρές σχέσεις και ανεξάρτητα από το αν το μήνυμα διανέμεται μέσω λογισμικού, εφαρμογών ή ιστότοπων, το κλειδί είναι η ταχύτητα στην αγορά. Σήμερα, το localization ενσωματώνεται στο software development από την πρώτη μέρα για να μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα το κάθε προϊόν. Τα παραδοσιακά εργαλεία δεν είναι ικανά να καλύψουν αυτή την ανάγκη, και χρειάζονται μοντέρνα εργαλεία σαν το Transifex.

“Το όραμα της Transifex να κάνει κάθε ψηφιακό περιεχόμενο διαθέσιμο σε κάθε γλώσσα μάς προσέλκυσε αμέσως. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με την ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στην εταιρεία. Ως η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της, η Transifex είναι έτοιμη για μια φάση ταχείας ανάπτυξης μαζί με τους πελάτες της”, δήλωσε ο νέος CEO Chris Reese. Ο Tony Pilnik, επερχόμενος President στην Transifex, τόνισε «βλέπουμε τεράστια ζήτηση στην αγορά για μια λύση software localization που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του tech stack κάθε εταιρείας και επιτρέπει στους πελάτες να μεταφράζουν το περιεχόμενό τους τάχιστα και με την πιο οικονομική μέθοδο, χωρίς να επιβραδύνεται η ταχύτητα της εταιρείας.”

Η PARC φέρνει σημαντικούς πόρους στην Transifex, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης από κορυφαίους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως οι Pacific Lake Partners και Bridge Bank, και της καθοδήγησης από έμπειρους επιχειρηματίες και στελέχη προερχόμενα από πιτυχημένες software εταιρείες όπως oι Bob Brennan και Dennis Dresser. H υπάρχουσα ομάδα της Transifex θα παραμείνει αμετάβλητη. Παράλληλα, οι λετουργίες της Transifex θα παραμείνουν επικεντρωμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Ελλάδα, για την υποστήριξη της παγκόσμιας πελατειακής βάσης της Transifex».

Πηγή: newmoney.gr